Chorizo- och kycklingpasta med fänkål

En chorizo och kycklingpasta med strimlad fänkål och salladslök samt krispig paprika och smakrik tomatpuré. Använd gärna radiatoripasta då den pastan passar utmärkt ihop med lite tjockare såser.

Gör så här

Sätt på en kastrull med vatten till pastan.

Ansa och strimla fänkål och salladslök. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

Fräs korv och kyckling i smöret i en gryta. Vänd ner grönsaker, tomatpuré, och vin, låt koka 2 minuter.

Blanda majsstärkelsen med grädden, rör ner och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Grovhacka persiljan.

Lyft upp korven och skär den i skivor och vänd ner i såsen tillsammans med persiljan och servera till pastan.

Ingredienser
1/2 fänkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 röd paprika
300 g färska minichorizo
300 g strimlad kycklingfilé
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
salt
peppar
4 port pasta (gärna radiatori)
1/2 kruka persilja

Etiketter:,